Onze natuurgeneeskundige behandelingen

Een behandeling start met een uitgebreid intake gesprek. Tijdens het intakegesprek komt de persoonlijke medisch/ psychisch/ emotionele geschiedenis aan bod evenals de familiegeschiedenis, alle orgaansystemen, het medicijngebruik, het klachtenpatroon, de leefstijl, de voedingsgewoonten en alle bijzonderheden die van belang kunnen zijn. Daarnaast vindt er oogdiagnostiek plaats en eventueel als aanvulling enkele onderzoeken, zoals ontlasting onderzoek , bloedonderzoek of zuur - base test.

Voor mij als natuurgeneeskundige betekent deze analyse altijd een puzzel waarbij in de uitwerking ervan alle puzzelstukjes een plek vinden in de diagnose die altijd plaats vindt op het niveau van het hele organisme.

Er wordt een behandelplan opgesteld en dit wordt in een vervolgafspraak uitgebreid besproken. In de behandeling kan orgaan of weefselgericht gewerkt worden, met inachtneming van de natuurgeneeskundige uitgangspunten. Het doel van de behandeling is het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren rekening houdend met de mentale, emotionele aspecten, de sociale omgeving en de leefgewoontes van de patiƫnt.